Категория: Спасяваме общности
Отбор: Skip The Line
Slack: Pavel Nikolov
Има нужда от: Бизнес и Маркетинг хора

Описание: Опашките от хора са едно от най-често срещаните явления в момента. С въвеждането на мерки срещу разпространение на вируса пред търговските обекти се образуват опашки от чакащи клиенти. Понякога хората се налага да чакат с часове, за да им дойде реда. Очаква се такива опашки да се образуват и в пика на кризата, когато болни хора ще се налага да чакат пред/в болнични заведение за преглед или лечение.
Ние искаме да направим излизането до магазина/аптеката/друго място основано на данни. Това ще помогне за спазване на ограничнието за събиране на много хора на едно място, по-добра организация на времето на клиентите, както и по-малко чакане на опашки. За болничните заведения/бизнесите тази информация би могла да бъде полезна за планиране и оптимизация на ресурсите.
Въпроси, на които искаме да отговорим:
1. Колко е дълга опашката?
2. Колко време се чака на опашката?
3. Кога е пика на натовареността?
и др.

Решение: Нашето решение е да предоставим на всеки човек информация в графичен и табличен вид, която е лесна за четене и разбиране относно мястото където отива:
1. Колко човека има в момента там (колко е голяма опашката)
2. Колко е средната опашка за последните дни/седмици
3. Графика на големината на опашката за изминал период от време с агрегации
4. Прогноза за натовареността в следващ период от време
5. Heatmap
5. Други графики и полезни информации

Тъй като почти всеки носи мобилно устройство със себе си, данните които ни трябват (човек-местоположение) не изискват специален хардуер. Устройство от тип рутер (или микрокомпютър с wifi) може да се използва за събиране на данни за устройствата в неговия обхват. Тези данни след това се изпращат към сървър, където се обработват, а резултатите се визуализират.Skip The Line