Ментори

Борис Христов
Борис работи като Head of Technology Mergers & Acquisitions, Raiffeisenbank International, Vienna. Има богат опит в предприемачеството като съосновател на Power of Bulgaria, Carbon Finance Ltd и TheSocks.com.
Туньо Зафер
Туньо Зафер е главен изпълнителен директор на pCloud, наградено решение за съхранение в облак с повече от 12 милиона потребители по целия свят. В своята роля Туньо насърчава иновациите в pCloud екипите в области като място за съхранение, мерки за сигурност и разходи за крайните потребители. Екипът му има за цел да окаже значително влияние върху бързо разрастващия се пазар на IT, както за физически лица, така и за бизнес.
Лазар Радков
Лазар Радков е по-известен като основател на програмата Live to Lift и съосновател на една от най-големите благотворителни инициативи в България – „Капачки за бъдеще“. Освен това е водил семинари, лекции и обучения в Академията на Telerik, HP, SoftUni, Академия “Аз мога тук и сега!”, Seeburger, Grinders, Kizombaholics BG, Център за работа със зависимости и други.
Станимир Ненов
Станимир е ръководител на онлайн платформите pravatami.bg и advokatami.bg. Носител на награда „Джон Атанасов“ за развитие на pravatami.bg като устойчив проект с голямо обществено значение, един от „40 до 40“, бивш лектор в 9 Academy и Pre-Accelerator.
Светлин Наков
Светлин Наков е основател на SoftUni с 20+ години техническа подготовка като софтуерен инженер, мениджър на проекти, консултант, обучител и дигитален предприемач с богат технически опит. Той е редовен лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения и притежава докторска степен по компютърни науки. Автор е на 15 книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии, живее в София, България и работи като страстен треньор и вдъхновител в SoftUni.
Никола Ликов
Никола е Head of Expansion в немската фирма Founderslane – водеща независима компания в света предлагаща „предприемачество като услуга“ на традиционни корпорации. Никола развива експертиза в изграждане и скалиране на международни бизнеси, ръководейки 8 пазара между Европа, Великобритания, Русия и Близкия Изток за Founderslane. Стартира първия си печеливш бизнес на 18 години в град Кърджали, след което завършва образованието си в Английския университет Warwick Business School. Там е президент на българското общество. Той вярва в потенциала на българските предприемачески таланти и се стреми да дпоринесе за развитието на Българската екосистема.
Румен Рачков
Румен е съосновател на RS Consult BG – компания занимаваща се с Data Analytics и Business Intelligence, участвал е в много софтуерни и стартъп проекти, примерно ThreeChess, Stork Express. Номиниран е от Дарик за 40 под 40 като съосновател на Power of Bulgaria. Има над 15 години опит в изграждане на всякакъв тип софтуерни и ИТ решения. Може да помага на теми в областта – анализ на големи обеми от данни, мрежова и системна сигурност и администрация, организация на отдалечени работни места и автоматизация на бизнес и системни процеси.
Мартин Попов
Мартин Попов е управител на дигиталната агенция Interactive Share. Той има 15 години опит в дигиталния маркетинг и реклама и е един от водещите дигитални маркетингови експерти в България. Повече от 11 години неговата компания е една от водещите дигитални агенции у нас.Фокусът и силата на агенцията е в реализирането на мащабни и интегрирани кампании в дигиталната среда, целящи повишаване на приходите на техните партньори. През годините Мартин е участвал и организирал десетки конференции и семинари на тема дигитален маркетинг и реклама, бил е жури на редица конкурси и чест гост в телевизионни бизнес предавания. Последните години Мартин и екипа му създадоха собствени продукти, които успешно продават в Amazon USA и България.
Васил Петров
Васил е основател и управляващ директор на Лийн Институт България – компания, част от Лийн Глобал Нетуърк, най-голямата глобална мрежа от лийн експерти. Той е мениджмънт консултант с повече от 10 години опит в прилагането на лийн и 6 сигма методи за подобрение на процеси и култура в организации на три континента. Проектите, в които е участвал, включват водещи компании от сферата на услугите, производството и разработването на софтуер, сред които са SAP, Делта Еърлайнс, Бритиш Еъруейс, Сименс и други. Експертизата му се разпростира и върху техники за управление на промяна и софтуерна автоматизация, а лидерските си умения усъвършенства на високи ключови позиции в световни гиганти като Порше, Инграм Майкро и Каргил. Васил е черен колан по Lean Six Sigma, притежава MBA степен от Германия, Австралия и Индия, както и бакалавър по бизнес администрация от Университет Манхайм. Опитен лектор и презентатор, той има множество участия в международни форуми и е един от най-разпознаваемите лийн експерти в страната. Говори немски, английски, руски и български език.
Димитър Жечев
Димитър Жечев е технически директор и съосновател на Inpher Inc/Sarl, технологична компания с офиси в САЩ (Ню Йорк и Сан Франциско) и Швейцария (Лозана) основана през 2015г. и развиваща софтуерна платформа за изчисления, които запазват сигурността на данните на базата на съвременни криптографски методи като Secure Multiparty Computing (SMPC) и Fully Homomorphic Encryption (FHE). От 2010г. Димитър Жечев работи като изследовател в областта на математиката и математическата криптография в Швейцарския Политехнически Институт в Лозана (EPFL), а от 2014г. е професор финансиран от Швейцарската Национална Фондация. Завършил е бакалавърска степен по математика в Харвардския Университет и магистърски и докторска степен от Калифорнийския Университет в Бъркли. Като докторант работи за Microsoft Research, разработвайки системата за лицензиране на софтуер базирана на криптография с елиптични криви, където е и носител на наградата Microsoft Research Graduate Fellowship Award. През 2012г., Димитър Жечев е отличен с годишната награда Джон Атанасов на Президента на Република България, а през 2019г. печели наградата за най-добра научна статия на Международния Конгрес на Китайските Математици (ICCM), където е поканен като гост-лектор в Китайската Академия на Науките в Пекин. Съавтор е на множество научни публикации в областта на математиката (теория на числата) и математическата криптиграфия, както и на патенти в областта на криптографията и информационната сигурност.
Тихомир Иванов
Tихомир Иванов е съосновател на обучителния център по английски Център за езици и култура Парт Тайм, клуба за разговорен английски English Meetup Club и серията от писателски курсове и уъркшопове на английски Sofia Writing Challenge. Има и дългогодишен опит в маркетинга (с компании, като Secure Group, VMware, Software Group, Tick42, SQL Master Academy) и журналистиката и дигиталните медии (Economedia). Участвал е в журито на състезания за иновации, образование, култура и предприемачество на Microsoft, SAP, VMware, eDesign и Uchi.bg.
Владислав Симов
Владислав Симов е основател и изпълнителен директор на онлайн платформата Domestina.bg. Роден и израснал в малко градче близо до София, напуска унверситета, за да се отдаде на първият си бизнес. В ранните си двадесет години става член на Ротаракт, а по-късно и на Ротари Клуб София Балкан, къдет заема позицията на президент на клуба. На 23-годишна възраст той става най-младият председател на общински съвет в България. Отличен е в класацията „30 под 30“ на Форбс България за 30 лидери под 30 годишна възраст, както и в класацията на Дарик за 40 успешно реализирали се млади българи до 40 години. Сега той управлява платформата Domestina - един от най-бързо развиващите се стартъпи в почистващата индустрия в Европа, която революционизира начина, по който хората могат да използват помощ за домашните си задължения.
Мария Гергова-Бенгтссон
Мария Гергова-Бенгтссон е основател и собственик на United Partners – една от водещите ПР агенции в България и региона. Мария и United Partners са носители на множество национални и международни отличия в сферата на корпоративните и маркетингови комуникации.
Мария Гергова-Бенгтссон е член на борда на директорите на IPRA (International PR Association) и бе неин президент през 2009 г. – първият президент от Източна Европа в 69 годишната история на организацията.
Мария е един от основателите и днес председател на Асоциацията на ПР агенциите (БАПРА). Тя е лектор в различни университети и конференции, водена от желанието за по-добро образование и повече знания в сферата на корпоративните и маркетингови комуникации.
Мария Гергова-Бенгтссон е ментор в Richard Branson’s Centre of Entrepreneurship и президент и основател на Entrepreneurs Organization (EO) за Югоизточна Европа.
Мариян Маринов
Мариян е системен администратор по душа. Той се занимава с Linux вече повече от 20 години. В момента е главен системен архитект на SiteGround. Той е голям фен на свободният софтуер и регулярно води лекции на различни FOSS конференции по света. Мариян също помага с организацията на OpenFest - най-голямата конференция за FOSS в България. В свободното си време преподава Linux system administration и Network security в Софийски Университет и SoftUni.
Олга Василевска
Олга Василевска е мажоритарен собственик и управител в MW LOGISTICA, Олга Василевска е трето поколение логистик. С основен фокус в развитието на собствени групажни линии, компанията управлява веригите на доставки на над 200 български и международни компании, като се грижи за доставките, логистиката и procurement процесите им. Г-жа Василевска е сред първите номинирани млади българи с принос за общественото ни развитие на Дарик радио "40 до 40" и е отличена и в класацията на Forbes “30 под 30”.
Калоян Куманов
Калоян Куманов е съдружник в НИК и отговаря за бизнес развитието на групата и бизнеса в Румъния. Заради успешния проект по развитието на бизнеса в Румъния, Калоян влиза в класа 30 под 30 на Forbes през 2016.
Димитър Караманчев
Митко е основен ентусиаст и президент на Start It Smart - клуб, който през последните 10 години е подкрепил над 500 стартиращи компании с мрежа от 300 ментора и инвеститора. Освен стартъпите, обича сестра си, ските и сугестопедията - ученик е на световно известния проф. д-р Георги Лозанов. Приоритетът му през последната година е да покаже, че в България, Полша и Украйна са не само най-красивите жени, а и най-добрите програмисти в света. Струва ли си да бъдат окрилени от подбрани Product Marketing & Enterprise Sales experts from the UK - пандемията ще покаже :)
Ивайло Иванов
Ивайло е съосновател на ПъбГалакси, заедно с Пресиян Каракостов, преди това отговаря за отдела Бизнес развитие във PhoneArena. Той е в Digital advertising индустрията от 10+ години и е минал през редица неща, от развитие на продажба на рекламно пространсто на Publisher (website owner), до развитие на множество екипи, включително и продуктов, и развитието и скейлването на бизнеса на ПъбГалакси.
Огнян Попов
Огнян Попов е предприемач и основател на Проспекто Груп, която в края на 2019г. беше придобита от немската Offerista Group. Огнян активно подкрепя стартиращи компании и предприемачи чрез дялово инвестиции и консултиране, както и активен участник на финансовите пазари с фокус над търговията с акции.
Кирил Дичев
Кирил Дичев има 18-годишен опит във фармацевтичния и здравния сектор, а в момента работи като Associate Director Supply chain във фармацевтичната фирма Актавис ЕАД (компания на Тева). Завършил е Медицинския университет в София и има две признати клинични специалности – по Вътрешни болести и Белодробни болести. Работил е Центъра за спешна медицинска помощ – София и Университетската болница по белодробни болести. Има дългогодишен опит във фармацевтичния бизнес – продажби и Supply chain. Участвал е в разработката на ново лекарство за лечение на туберкулоза. продукти (управлявани повече от 150 стартирания и трансфери), Управление на проекти, Разходи за изпълнение на страната, Изпълнение на клиентски стратегии.
Тодор Колев
Тодор е технологичен предприемач с над две десетилетия опит като софтуерен инженер и архитект, в момента прилага технологии за изкуствен интелект и блокчейн в иновативни бизнес модели. Тодор е основател на софтуерното студио Обекто и председател на Комрад Кооператив - кооперативна организация от софтуерни разработчици и иноватори, базирана на прозрачност, меритокрация и демократично самоуправление.
Спас Керимов
Д-р Спас Керимов е създател и изпълнителен директор на Принтиво, стартираща биотехнологична компания, занимаваща се с 3D-биопринтиране на човешки тъкани и органи. През 2015г. създава Асоциацията на Студентите Изследователи, НПО със стотици членове и последователи. През 2018 г. става и един от учредителите на първия в България "Биотехнологичен и здравен клъстер". Част от клубът The Changemakers of Bulgaria. Част е от 40-до-40 на Дарик Радио. Лектор на популярна наука в Рацио. „Най-изявена млада личност на България“, 2019 в област Медицина и Здравеопазване според JCA Bulagaria. Студент на годината, 2017.
Милена Георгиева
Милена е доцент по молекулярна биология и магистър по клетъчна биология и ембриология. Тя е автор на над 30 научни публикации в реферирани международни списания. Ръководител и участник е на над 20 научно-изследователски проекти към национални и международни финансиращи агенции. Милена е научен консултант към международната Enago academy, която цели да подпомага учените със съвети за писане на статии, кандидатстване, подготовка и ръководене на научни проекти. Милена популяризира науката в България с участия в радио и телевизионни предавания. Редовен лектор е на престижни форуми като „Софийски фестивал на науката“, „Фестивал Свободата да бъдеш“, Форум „Медикус“ – Нестле и много други. Милена редовно публикува материали от сферата на молекулярната биология, генетика и епигенетика в научно-популярни списания като Списание Осем, ВВС Знание, Икономика, Пулс и др., които целят да покажат най-новите достижения на съвременната биологична наука. Лектор е на TED платформата, като презентацията ѝ на TEDxAUBG през 2013 попада в селекцията на "Най-добрите TED видеа - Best TED talks". През 2017 е лектор на TEDxSofia.
Иван Петров
Иван е VP Software Engineering в Пейсейф, и е последовaтел на Lean Thinking и Agile. Организациите, които ръководи са организирани и инспирирани от Sillicon Valley startups. Той има 20+ години опит в разработването на софтуерни продукти като инженер, архитект, мениджър и ментор. Опитът му е основно в high-risk бизнеси и онлайн услуги. Като част от екипа на Пейсейф печели наградата на Капитал Медия за IT компания две години подред. Той е също съосновател на няколко компании в сферата на индустрията, с които има няколко различни разработки за домашна и индустриална автоматизация.
Натанаил Стефанов
Натанаил Стефанов е основна част от екипа на BESCO – Българската стартъп асоциация и e зам.-председател на УС на София Тех Парк. Бил е основна част от 3 стартъпа, преподавал е в Стопански факултет на Софийски университет и през годините е бил доброволец в множество инициативи с идеална цел.

В момента, е активна част от DIY ventilators (http://diyventilators.com) - независима доброволческа международна инициатива, която подкрепя 12 проекта за дихателни уреди в 9 държави.
Салим Вирани / Salim Virani
Салим Вирани е предприемач и oбучител. Разработил е десетки програми за обучение на предприемачи за организации като UCL, Oxford, Seedcamp, Techstars, 500 Startups, The Royal Academy Of Engineering, Unilever и Microsoft. Преди това основава компании в областта на онлайн търговията, осигуряването на ИТ и SaaS услугите.

Сал е основният иницииатор на DIY ventilators (http://diyventilators.com) - независима доброволческа международна инициатива, която подкрепя 12 проекта за дихателни уреди в 9 държави.
Явор Гочев
Явор Гочев е Програмен директор на Център „Ринкър“, където развива различни предприемачески програми насочени към подкрепата на стартиращи компании. През последните 5 години „Ринкър“ е подкрепил 21 проекта с над 400 000 лева. Извън офиса, Явор се занимава активно със социални каузи. „Лечение без граници“ – организация помагаща на българи по време на тяхното лечение в чужбина и „Български кариерен форум“ – кариерни изложения за студенти и специалисти в Англия и Германия са две от тях, като той е част от самото им създаване. Явор е винаги готов да подкрепи развитието на нови идеи и проекти и да им даде съвет и насока.
Борислав Бориславов
Борислав Бориславов е един от основателите на ICN.Bg и технически директор на компанията. От много малък Борислав залита в технологичните среди и само на 16 години става част от създателите на хостинг компанията. Борислав е част от международен екип внедрил IT продукт в няколко международни телекома, като интегрирания продукт е с над 29 млн. потребители по цял свят. Зад гърба си той има опита в управлението, изграждането на инфраструктури, участвал е многократно като лектор, жури и ментор на множество събития.
Михаил Ковачев
Михаил Ковачев е основател на https://novid20.org/, мащабна апликация за подпомагане и следене на заразата сред населението и контактните личности в Австрия. Той успява за по-малко от 2 седмици да организира 40 програмисти плюс още 20 различни експерта в направата на апликацията, която предстои да бъде пусната в Австрия от началото на април. Подкрепена е от 3-те водещи адвокатски кантори в Австрия, както и от ръководителя на института по иновации и дигитализация в правото на виенския университет. Апликацията е инспирирана по модела на приложените решения в Южна Корея и Сингапур.
Ваня Семкова
Ваня има 15-годишен опит във внедряване и интеграция на информационни системи в домейните: верига на доставки, производство, качествен контрол, финанси. В ролята си на бизнес партньор и мениджър имплементация на ИТ проекти в международна фармацевтична компания помага да бъдат приоритизирани и внедрени тези ИТ решения, които да осигурят оптимални и ефикасни бизнес процеси.
Ваня може да помогне в развитието на бизнес идея, бизнес план, планиране и реализация на проекти, както и да допринесе с опита си, придобит в глобална фармацевтична компания.
Алекс Симидчиев
Лекар - пулмолог със страст към общественото здраве и дигиталните технологии. Началник на отделение по функционална диагностика към МИ на МВР София, медицински директор на Центъра за дистанционно обучение при Медицински Университет Пловдив и съосновател и председател на УС на сдружение „Въздух за Здраве“. Настоящ член на Медицинския Експертен Съвет към МС за COVID-19.
Христо Косев
Христо е съосновател и CTO на софтуерната компания Телерик, придобита от американската компания Progress Software през 2014г. От 2017г. Христо е съосновател на платформата за телемедицина Healee. Healee помага на лекарите да предоставят по-качествена и навременна грижа на пациентите.
Любомира Кънчева
Любомира Кънчева – лекар, специалист по анестезиология и интензивно лечение. Понастоящем съм асистент в Катедра по Анестезиология и интензивно лечение към Военномедицинска академия. Член съм на Дружество на анестезиолозите в България, European Society for Emergency Medicine, European Society of Regional Anaesthesia, European Society for Clinical Nutrition and Metabolism.
Елисавета Белобрадова
Елисавета Белобрадова е съсобственик и съосновател на най-популярната родителска дигитална медия „Майко Мила“, която създава съвсем различен облик на разговора за родителството и положението на жената в семейството.Тя и нейната партньорка Красимира Хаджииванова са носителки на наградата „Жена на годината“ 2017 в категория интернет, както и на наградата „Блог на годината“ за 2018 г.Тя е и председател на фондация „Майко Мила“, която стои зад полулярната кауза „Оле Мале“ , която осигурява работа на майки на деца с увреждания. Фондацията печели през 2018 г. най-голямата награда за социално предприемачество в България на Фондация „Reach for Change” във формата „Промяната“. Сътрудничеството на фондация „Майко Мила“ и верига Фантастико с кампанията „Моята майка е супер герой“ донесе на веригата първо място в категория „Маркетинг с кауза“ на Български форум на бизнес лидерите. Елисавета Белобрадова е създател и част от стендъп формата „Три жени на микрофона“, собственик и организатор на най-голямото стендъп шоу в България „One Night Stand”, проведено тази година на 07.03.2020г. пред 3900 души публика. Завършила е право в СУ „Климент Охридски, майка на три деца.
Росен Живков
Росен Живков е управител на Абилитикс, софтуерна компания и основател на Skilly - чатбот платформа за развиване на бизнес и лични умения като комуникация, емоционална интелигентност и управление на времето. Росен създава и първия ЧАТБОТ на Български, който отговаря на въпроси, свързани с Коронавируса и предоставя първична насока при поява на симптоми.
Радомир Рашков
Радомир е машинен инженер с опит в development, валидация и сертификация на самолетни двигатели. От близо 10 години развива бизнес в България с насоченост към металообработка, изработка на специфично оборудване за фармация, ХВП, както и монтажни дейности. За тези 10 години опита му е широкоспектърен, но определено с афинитет към развитие и преструктуриране на инженерни бизнеси
Любомир Янчев
Любомир Янчев е съосновател на MClimate - продуктова компания за умни домове, която вече 5 години се налага на европейския и световен пазар. С екипа си създават многобройни хардуерни продукти, които произвеждат масово в България и Китай. Може да бъде полезен с всякакви хардуерни & supply chain казуси - прототипиране на продукти, технологии за производство, огранизация на supply chain & производство.
Иван Лекушев
Иван Лекушев е съ-основател и Изпълнителен Директор на BGO Software. Компанията е специализирана в предоставянето на ИТ услуги и продукти в областта на дигиталното здравеопазване, оперира глобално и има офиси в България и Обединеното Кралство. Голяма част от дейностите, които Иван ръководи професионално, са пряко свързани с иновации в здравеопазването, клиничните изследвания и фармацията, а не-професионалните му интереси са в сферите: образование, мениджмънт, музика и благотворителна дейност.
Нина Зафирова
Нина е финансов директор във"ВиЕмУеър България" с над 20 години финансов опит и по-специално управление на финансите за продажби, бизнес партньорство и финансово моделиране. Има опит като финансов есксперт във фармацевтичния, технологичния и телекомуникационния бранш.

CFO на годината в категория: Лидерство и развитие на екипа“.
Евгени Йорданов
маг. инж. Евгени Йорданов е специалист по дигитален маркетинг и бизнес развитие - chief digital officer във водещата компания разработваща e-commerce софтуер - CloudCart. Евгени е един от основните двигатели, които спомагат развитието и обгрижването на млади предприемачи на Балканите, със своята организиционна и менторска работа покрай различните StartUP събития като това.

Той е сертифициран специалист по content marketing от американския Northwestern University, като текущо е докторант по оптимизация за търсачки. В България той е завършил инженерна магистратура по Бизнес информатика и бакалавърска инженерна степен по Телекомуникации. Той е преподавател в DigitalPro и МВБУ, а през годините е преподавал в Телерик Академия и в някои от топ университетите в България.
Ралица Константинова
Ралица Константинова е социален антрополог, куратор и арт мениджър. периода 2006 до 2015 година, Константинова прекарва в Хаити, където изследва ефективността на умиротворителната мисия на ООН, занимава със социално предприемачество и благотворителна дейност. В отговор на земетресението през 2010 година, Константинова спомага за включването на Бългaрия и българската публика в подпомагащите действия. На местно ниво организира и ръководи мрежа за общуване и взаимопомощ между малки (grass roots) хуманитарни инициативи. По време на престоя си в Хаити, Р. Константинова служи и като почетен консул на България в карибската република.

От 2015 година насам Ралица Константинова се занимава с културно-изследователска дейност в България. Основател е на проекта Космодрум. Интересува се от културни политики и съвременно изкуство.
Константин Иванов
Константин e Associate Director M&A към екипа на Raiffeisen Bank International със значителен опит в сделки в сферите на енергетика, инфраструктура, и телекомуникации в България и югоизточна Европа. Косьо притежава и широк финансово-контулантски опит от периода си в KPMG и PwC. Той има издържани CFA и АCCA сертификати и е лицензиран оценител на бизнеси към Камарата на Независимите Оценители на България.
Румяна Йорданова
Румяна Йорданова е сред проактивните млади членове в екипа на „Пенков, Марков и партньори“. Доказателство за това са участията й в телевизионни предавания, национални и международни форуми, както и на събития от групата на LEX MUNDI, част от които е и адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“.Румяна притежава единствения световно признат сертификат за специалист в областта на поверителността и защитата на информация и лични данни - CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe). Румяна е лектор на публични събития и част от специализирания екип по „Защита на личните данни“. Екипът към момента е реализирал над 100 проекта по привеждане в съответствие с изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 – GDPR.
Николай Димитров
Казвам се Николай Димитров, и съм на 30 г. Юрист съм по образование. Завърших юридическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". През последните години активно се занимавам с граждански инициативи, предимно в областта на законодателния анализ и частните отношения. От 2015 до 2019 г., съм съосновател и председател на управителния съвет на Сдружение "Център за законодателни оценки и законодателни инициативи". Моите интереси са в областите на конституционното, гражданското, търговското, застрахователното, административното право и регулаторните режими.
Симеон Славчев
Симеон ръководи отдел Cloud Service Platform във VMWARE. Той има дългогодишен опит в разработването на софтуерни продукти и услуги в различни e-commerce сфери. В своята практика, Симеон се е занимавал, освен с техническата реализация, поддръжка и процеси, така и с различни аспекти от продуктовото развитиe, позициониране и дигитален маркетинг.

Жури

Михаела Савова
Михаела е съоснавател на най-новото коуъркинг пространство в София – 1Hub. Освен това е и посланик на Hello Tomorrow в България – световна инициатива за стимулиране на технологичните иновации. Тя е завършила предприемаческата програма в Babson College, MA, а също така е алумни на Лятната предприемаческа програма на фондация „Америка за България“ и член на Асоциацията на българските лидери и предприемачи. Проектен лидер със сърце и душа на Leader Talks – формат, в който лидери предизвикват лидери. Отличена в престижната класация за млади таланти “30 под 30” на Forbes.
Владимир Данаилов
Заместник-кмет по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие", Столична община.
Владимир Данаилов поема поста заместник-кмет на София в края на 2019 г. в новосъздаденото направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие". Професионалният опит на г-н Данаилов включва ръководни позиции в компании с международно присъствие от различни сектори - недвижими имоти, производство и търговия. Г-н Данаилов притежава магистърска степен по бизнес администрация от Американския университет в България и бакалавърска степен по индустриален мениджмънт от Техническия университет в София.
Милена Крумова
Милена Крумова има над 15 години опит в образованието, защитени две научни степени доктор и над 70 научни публикации. Компетенциите й са в областта на образованието и технологиите. Тя е основател и управител на EduTechFlag и EITED, национален координатор на NASA Scientist for a Day, ръководител на NASA Space Apps Challenge – Sofia, Bulgaria, организатор на Националния конкурс за STEM науки в България „SUPER STEM“. Научните й интереси са в областта на отворените данни, бизнес 4.0 и управление на процеси.
Иво Куманов
Иво Куманов е основател и управител на компанията НИК. НИК е фокусирана върху автоматизацията в сектор земеделие, комбинирайки машини, оборудване за автоматично управление и софтуерни платформи. Днес в групата работят повече от 200 човека в 3 държави като през годините компанията печели няколко отличия за Компания на годината.
Пресиян Каракостов
Пресиян е изпълнителен директор на PhoneArena.com и PubGalaxy. Завършва компютърни науки във Florida Memorial University, а след това и MBA. Board member в Endeavor Bulgaria и Advisory Board Member в Bulgarian Start-up Association.
Ивайло Христов
Ивайло Христов е предприемач, преподавател и лектор. Носител е на наградите „Млад предприемач на годината“, „Next Generation предприемач“, а през 2014 г. става част от класацията на Дарик радио – „40 до 40“.Създател на ИТ компанията Lab08, основател на DEV.BG и председател на българската стартъп фондация. В миналото е съосновател и дълги години управител на българо-датската компания Комфо. Той успява да изгради компания с международно признание, повече от 70 служителя в 2 държави и над 300 бизнес клиента.
Саша Безуханова
Саша Безуханова има 20-годишен управленски опит в дигиталната индустрия. Тя е ангел инвеститор и ментор на редица технологични стартиращи компании. Основател е на платформата за иновативно развитие MOVE.BG и на Българския център на жените в технологиите (BCWT). Член е на управляващия борд на Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Тя е инициатор на EDIT.BG - обединение за дигитално развитие на България, The ChangeMakers – мултидисциплинарна общност на новатори в бизнеса, изкуството и екологията и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи. Саша е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015.
Туньо Зафер
Туньо Зафер е главен изпълнителен директор на pCloud, наградено решение за съхранение в облак с повече от 12 милиона потребители по целия свят. В своята роля Туньо насърчава иновациите в pCloud екипите в области като място за съхранение, мерки за сигурност и разходи за крайните потребители. Екипът му има за цел да окаже значително влияние върху бързо разрастващия се пазар на IT, както за физически лица, така и за бизнес.
Дамян Дамянов
Дамян Дамянов, основател и управител на международната холдингова структура „ЮниКомс“, която се занимава с дистрибуция на продукти за здравословен начин на живот, хранителни добавки и домашна диагностика. На българския пазар компанията е позната с тестовете за бременност Surecheck, апаратите за кръвно налягане Sendo, инхалаторите Zano, хранителните добавки Selenogin, Renovax, NeoVista и др.
Катя Тодорова
Катя основава бутиковата дигитална бранд агенция MЕmotion през 2013 г. През 2015 г. MEmotion става част от CLIENTRIC Group. – консорциум от компании в сферата на иновативните софтуерни и интерактивни маркетинг решения, в който Катя е управляващ партньор. Към днешна дата Катя и екипа й стоят зад повече от 300 успешни бранд стратегии и решени маркетинг казуса за бизнесите. Освен бутиковата дигиталната маркетинг агенция, Катя развива активно от групата още компанията CLIENTRIC HoReCa – лидер на българския пазар за marketing & sales решения в туризма и CLIENTRIC Academy – академия за иновации в туризма.
Юлиян Бориславов
Юлиян Бориславов е основател и управител на хостинг компанията ICN.Bg и вече 15 години е превърнал хобито си в работа. Икономист по образование със страст към технологиите и IT технологиите. Юлиян силно вярва в потенциала на младите в IT индустрията и смята, че бизнесът трябва да помага на образованието и да предоставя възможности за развитие.
Дарин Маджаров
Дарин е основател на онлайн платформата с видео уроци за училище „Уча.се“. Отличен в класацията „30 под 30“ на Форбс България за 30 лидери под 30 годишна възраст, както и в класацията на Дарик за 40 вдъхновяващи, иновативни и смели хора под 40 годишна възраст. Голямата кауза на Дарин Маджаров е качественото образование в България и той е отдаден изцяло на нейната реализация. От създаването си досега, Уча.се има екип от над 150 души, изгледани са над 50 млн. видео урока от над 650 000 регистрирани потребители. Платформата се ползва от учителите в над 60 % от училищата в България.
Андрей Бъчваров
Андрей е възпитаник на Американския университет в България с дългогодишен опит в предприемачеството. През 2005 г. получава награда от фондация Еврика за мениджър на годината. Основател и изпълнителен директор на консултантската компания BICA Services, съосновател е и на компанията PowerDrone.
Юрий Вълковски
Юрий Вълковски има над 20-годишен опит в сферата на проектния мениджмънт, организационно развитие, създаване и провеждане на обучения, застъпничество, приложни изследвания, както и в създаването на партньорства с бизнеса и публичния сектор. Като изпълнителен директор на фондация Reach for Change България от 2014 година насам Юрий развива и управлява Акселератор и Инкубатор за социални предприемачи, които са подкрепили над 80 организации с грантове, обучения, менторство, общност и видимост. Член е на експертната група за социална икономика и социално предприемачество към Европейската комисия. През 2014 година е обявен за един от 40-те млади европейски лидери под 40 години.
Ажда Хасан
Ажда Хасан от края на 2019 година е началник на кабинета на министъра на труда и социалната политика.
Професионалният опит на г-жа Хасан включва различни позиции в Министерството на образованието и науката. Г-жа Хасан притежава магистърска степен по Публична администрация и бакалавърска степен по Компютърни системи и технологии.
Димо Димов
Димо Димов е съосновател на SolidFill. Завършил е икономика в Университета в Утрехт, Нидерландия и бизнес икономика в LUISS, Рим, Италия. Кариерата му започва в маркетинг отдела на американска компания за високи технологии в Амстердам, след което се прибира в България и продължава в сектора на телекомуникациите, оглавявайки отдел за международни продажби. Пред 2013 г. създава SolidFill, първата в България фирма за Бързо Прототипиране – продуктов дизайн, професионално 3D Принтиране и сканиране, и производство на детайли в кратки серии. Димо е изключителен фен на новите хардуерни бизнес идеи и млади предприемачи, фокусирайки се върху практическото изпълнение и реалната добавена стойност.
Салим Вирани / Salim Virani
Салим Вирани е предприемач и oбучител. Разработил е десетки програми за обучение на предприемачи за организации като UCL, Oxford, Seedcamp, Techstars, 500 Startups, The Royal Academy Of Engineering, Unilever и Microsoft. Преди това основава компании в областта на онлайн търговията, осигуряването на ИТ и SaaS услугите.

Сал е основният иницииатор на DIY ventilators (http://diyventilators.com) - независима доброволческа международна инициатива, която подкрепя 12 проекта за дихателни уреди в 9 държави.
Алекс Симидчиев
Лекар - пулмолог със страст към общественото здраве и дигиталните технологии. Началник на отделение по функционална диагностика към МИ на МВР София, медицински директор на Центъра за дистанционно обучение при Медицински Университет Пловдив и съосновател и председател на УС на сдружение „Въздух за Здраве“. Настоящ член на Медицинския Експертен Съвет към МС за COVID-19.
Коста Чолаков
Коста Чолаков е председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ от 2013 г. Получава бакалавърска степен през 1996 г. от катедра "Право" на Факултета по икономика и правни науки към Аристотеловия университет в Солун, Гърция, а през 1997 - магистърска степен по право от Queen Mary & Westfield College към Лондонския университет. Започва кариерата си в застраховането в „Интерамерикан“ Гърция, през 1999 става мениджър „Управление на щети” в „Интерамерикан България”, а от 2001 г. до 2013 г. е изпълнителен директор на „Интерамерикан България – „Застрахователно дружество" и „Интерамерикан България - Животозастаховане”.
Николай Илиев
Николай Илиев е CEO на иновативната компания CloudCart създала един от най-популярните софтуери за електронна търговия носещ същото име. Той е предприемач с дългогодишен опит работещ предимно в eCommerce индустрията. Преди основаването на CloudCart през 2015 година, той е създал и ръководил едно от водещите уеб студиа в България – Webmedia, специализиращо в уеб дизайн и разработка. Бакалавър по Антропология и Социология от Нов Български Университет.
Д-р Борислава Крушева
Лекар – алерголог с над 20-годишен богат опит, натрупан първоначално в областта на почти всички подразделения на Вътрешната медицина, а от 2013г. започва специализация по алергология в Клиниката по Клинична алергология на УМБАЛ Александровска – София. Две клинични специалности: Вътрешни болести и Клинична алергология, втората придобита през 2016г, като от същата година е асистент-преподавател към МУ-София. Член на Българското дружество по алергология (БДА), Европейската академия по алергология и клинична имунология (EAACI) и Световната алергологична организация (WAO).
Петър Великов
Петър е лекар-специализант по инфекциозни болести, бивш заместник-председател на Световната федерация на студентите-медици (IFMSA), както и координатор на програмата по инфекциозни болести. Работата му е фокусирана върху ангажиране на младежта по проблемите на общественото и глобалното здраве чрез проекти, инициирани от граждани и медици.
Ралица Константинова
Ралица Константинова е социален антрополог, куратор и арт мениджър. периода 2006 до 2015 година, Константинова прекарва в Хаити, където изследва ефективността на умиротворителната мисия на ООН, занимава със социално предприемачество и благотворителна дейност. В отговор на земетресението през 2010 година, Константинова спомага за включването на Бългaрия и българската публика в подпомагащите действия. На местно ниво организира и ръководи мрежа за общуване и взаимопомощ между малки (grass roots) хуманитарни инициативи. По време на престоя си в Хаити, Р. Константинова служи и като почетен консул на България в карибската република.

От 2015 година насам Ралица Константинова се занимава с културно-изследователска дейност в България. Основател е на проекта Космодрум. Интересува се от културни политики и съвременно изкуство.
Калоян Куманов
Калоян Куманов е съдружник в НИК и отговаря за бизнес развитието на групата и бизнеса в Румъния. Заради успешния проект по развитието на бизнеса в Румъния, Калоян влиза в класа 30 под 30 на Forbes през 2016.
Мария Шаркова
Адвокат Мария Шаркова е създател и управляващ съдружник в Адвокатско дружество “Шаркова и партньори”, предоставящо правни услуги в областта на здравеопазването.
Завършила е „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“, a от 2009 г. е вписана като адвокат в Адвокатска колегия – гр. Пловдив.
През академичната 2015 – 2016 г. е наградена със специализация „Хюбърт Хъмфри“ на Комисия „Фулбрайт“ и Държавния департамент на САЩ в областта на медицинското право, общественото здраве и здравните политики в Университета Емори. По време на обучението си там е стажант в правната програма на Федералния Център по контрол и превенция на заболяванията (CDC), Атланта, който е една от водещите институции в света в момента, ангажирани с борбата срещу COVID-19. Участник и лектор е в множество международни форуми в областта на медицинското право в университети в Полша, Испания и Холандия.
Автор е на статии и анализи в областта на правото и здравеопазването, както и книгата „Медицинският деликт“. Лектор е в Училището за адвокати, създадено от ЦОА „Кръстю Цончев“.